Luxurious Minimalism


“All you need is less” is het mantra van 2016. De tijd van overbodige luxe – overdadige pracht en praal, vroegere Hollywood kapsels en gigantische ‘kijk-mij-nou-prints’ - zeggen we gedag. We ruilen dit in voor de natuurlijke look, neutrale kleurpaletten en strakke lijnen. Minimalisme is het nieuwe chic!


We worden constant overspoeld met meer informatie en nieuwe ‘must-haves’. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en zodra je denkt het nieuwste te hebben aangeschaft dan is het alweer gedateerd. Mensen willen minder. Weelde en status maken plaats voor functionaliteit en eenvoud in interieur, mode en beauty, evenals in technologie en reizen.


Minimalisme anno 2016 betekent meer dan consuminderen en het creëren van natuurlijke ‘looks’. Het gaat om langdurige kwaliteit en eenvoudige luxe. Trouw zijn aan jezelf en je waarden is belangrijker dan ooit. Duurzame productie en ambacht spelen een belangrijke rol bij dit nieuwe minimalisme, evenals aandacht voor eerlijke, milieuvriendelijke materialen en authenticiteit.